Медальони от диво прасе с праз и чушки
0,600 кг контра филе от диво прасе
2 стръка праз
2 червени пиперки
3-4 гъби
1 морков
3 домата
1/2ч.ч. червено вино
даф. лист
черен пипер
червен пипер
чубрица
сол, малко захар за доматите, олио
Моето месо беше изключително крехко и не се нуждаеше от предварителна обработка. Ако имате съмнения, мариновайте го преди това за поне няколко часа.
Нарязах месото на медальони. Поръсих със сол, черен пипер и чубрица. Запържих ги до приятен загар и ги подредих в тавичка. В същата мазнина запържих нарязаните предварително праз, пиперки, гъби и морков. Добавих виното и пасираните домати. Сложих подправките и оставих да покъкри. След това залях пържолките, мушнах две-три люти чушлета, завих с фолио и метнах във фурната за около час и половина. Махнах фолиото и пекох още половин час, докато остана на мазнина.
Получи се доста вкусна вечеря.
Chef Mandja
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Klimentina Koycheva
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?