Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg
Chef Mandja
ориз - 400 г басмати (изпит и отцеден)
вода - 2 1/2 ч.ч.
сол - на вкус
Загрейте зехтина в тенджера и сотирайте отцедения ориз за около 2-3 минути.
Налейте вода и посолете. Сложете ориза да се вари на слаба температура и покрийте. Варете около 15-20 минути.
След това отцедете ориза и сервирайте като гарнитура.
Оризът трябва да "поеме" водата
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?