Хрупкави #лимецки
Продукти
1 чаша и половина брашно от пълнозърнест лимец;
1 ч/л сол ( аз използвам хималайска);
3 с.л. микс от семена (ленено, сусамено, слънчогледово, тиквено);
1/4 ч. вода;
1с.л. кокосово масло;
1 с.л. сусамов тахан;
1 ч.л. сода или бакпулвер;
кимион, лен – може да се добавят също.
Начин на приготвяне:
Пълнозърнестото брашно от лимец се смесва с бакпулвера/содата и се добавят сол, семена. Последно се слагат маслото, водата и сусамовия тахан. Замесва се меко тесто и се оформя на топчета, но може и да се разточи, да се изрежат на тънко и да бъдат като крекери или солети. След това соленките се слагат в тава, покрита с хартия за печене и се пекат в загрята на 170 градуса фурна до златист загар.
Източник:https://forumzdrave.bg/dieti-i....-hranene/zdravoslovn