Лава кейк
Продукти
200 г натурален шоколад
200 г масло
140 г захар
40 г брашно
4 яйца
ванилия
Приготвяне:
* Стопете на водна баня шоколада, маслото и захарта. Оставете сместа да се охлади.
* Разбийте леко яйцата с вилица и ги разбъркайте с шоколадовата смес. Накрая добавете ванилията и брашното.
* Намажете с масло и посипете с брашно алуминиеви формички за мъфини за еднократна употреба. Сипете шоколадовото тесто в тях и поставете формичките във фризера поне 1 час преди печене.
* Изпечете сладкишите в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 12-13 минути. Спазвайте абсолютно температурата и минутите при печенето. При мен се получава най-добре при това време за печене. Целта е бързо да се получи твърда обвивка, а вътрешността да остане течна. Като допълнение бих искала да кажа, че всяка фурна е различна. Поради тази причина десертът може да се изпече добре за 10 минути, както и за 15. Наблюдавайте го след десетата минута. Ако коричката в края на формите е твърда, а в средата при допир получите усещатено, че е още сурово, лавата ви е готова. Непременно изчакайте сладкишите да поотдъхнат преди да ги обърнете и сервирате. Това ще предотврати опасността от разваляне на формата му. Десертът се поднася топъл, но не горещ. Да ви е сладко
#лавакейк
Chef Mandja
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?