ХЛЕБЧЕ С ДИП ОТ АВОКАДО И ЗАБУЛЕНО ЯЙЦЕ
#АВОКАДО #ЗАБУЛЕНОЯЙЦЕ #ХЛЕБЧЕ #фитнесрецепта
За приготвянето на дипа са ви необходими:
1 авокадо (150 г)
1 супена лъжица фина извара без бучки (40 г)
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
няколко чери доматчета
шепа пресен кориандър или магданоз
сол, подправки и сок от лайм на вкус
За приготвянето на забуленото яйце са ви необходими:
2 яйца
1 л вода
10 мл оцет
За приготвянето на хлебчето са ви необходими:
2 филийки хляб
зехтин
кориандър или магданоз
зеленчуци
сол и подправки за овкусяване
Начин на приготвяне:
Започнете с приготвянето на дипа – пригответе си узряло авокадо, което разрежете по дължина, обелете и отстранете костилката. С вилица намачкайте авокадото в купа и добавете ситно нарязания лук, доматчетата и надробената скилидка чесън. След това добавете изварата, разбъркайте всичко добре и подправете с сок от лайм, сол и черен пипер. Накрая добавете и нарязания кориандър. Продължете с приготвянето на забуленото яйце. Загрейте водата с оцета почти до завиране. Докато разбърквате (например с голяма лъжица) счупете яйцето във водата от възможно най-ниска височина. След това го оставете да се свари за 3-4 минути. Пригответе всяко едно яйце поотделно.Междувременно в тиган с малко зехтин запечете хляба от двете страни до златисто. След това върху все още топлия хляб намажете дипа от авокадо и отгоре поставете яйцето, което може да овкусите с черен пипер и сол или да украсите с нарязан кориандър
Източник: https://gymbeam.bg/blog/fitnes....-recepta-hlebche-dip