Апетитни ребърца на фурна с гарнитура от печени зеленчуци
#ребърца #зеленчуци
Необходими продукти за печените свински ребърца:
2,400 кг охладени свински ребърца;
За маринатата:
1 с.л. течен мед;
2 с.л. соев сос;
2 ч.л. сос Уорчестър;
100 мл зехтин;
2 ч.л. черен пипер;
1 ч.л. лют червен пипер;
сол на вкус.
Стъпките по приготвянето на апетитните ребърца са следните:
В купичка смесваме всички съставки на ароматната марината и ги разбъркваме добре.
Ребърцата се осоляват на вкус и с помощта на четка се намазват с маринатата и от двете страни. Нареждаме ги в подходяща тава, застлана с хартия за печене и покриваме с фолио.
Фурната се загрява на 200 градуса и ребърцата се пекат 1 час и 30 минути. След като ги извадим от фурната, отстраняваме фолиото и допичаме по още 15 минутки от всяка страна, докато станат златистокафяви.
Оставяме ги да си починат 5-10 минутки, преди да ги нарежем. Запечените ребърца се сервират толпи с гарнитура от вкусните печени зеленчуци.
Зеленчуците може да приготвите успоредно с ребърцата, ако фурната ви позволява да печете на няколко нива. Но спокойно може да приготвите първо тях, тъй като са еднакво вкусни топли, на стайна температура или студени. Приготвени по този начин стават пристрастяващо вкусни. От добавения балсамов оцет се карамелизират и леко сладнят, а мащерката им придава чудесен аромат.
Необходими продукти за печените зеленчуци:
2 бр. малки тиквички;
3 бр. червени чушки;
6 бр. средно големи моркова;
2 големи глави червен лук;
100 мл олио (или зехтин)
3 с.л. балсамов оцет;
2 с.л. мащерка;
1 ч.л. черен пипер
сол на вкус.
За поръсване на зеленчуците:
1/3 връзка наситнен пресен магданоз;
Стъпките по приготвянето на печените зеленчуци са следните:
Измиваме зеленчуците, обелваме лука от люспите. Режем тиквичките и чушките на парченца, а морковите на пръчици. Разполовяваме лука, след което всяка половинка разрязваме на четири.
Смесваме зеленчуците в тава, върху хартия за печене. Заливаме ги с олиото (или зехтина), балсамовия оцет, поръсваме с мащерката, черения пипер и сол на вкус. Объркваме хубаво с ръце, за да се овкусят равномерно. Разстиламе ги на един пласт в тавата.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато омекнат, а лука започне да се карамелизира (около 1 час).
Източник: http://www.cookingfriends.net/....oven-baked-ribs-bals

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg