Фаршировани яйца „Муфулета“
#Фаршированияйца
Необходими продукти:
6 яйца
1 багета
100 г колбас „Петрохан“
100 г туршия (без кисело зеле)
50 г маслини „Каламата“ (без костилки)
50 г зелени маслини (без костилки)
50 г майонеза
1 скилидка чесън
2 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1 ч. л. каперси
1/2 ч. л. риган
1/4 ч. л. червен пипер
черен пипер на вкус
Туршията се накълцва в блендер, заедно с маслините, каперсите, наситнения чесън, ригана червения пипер, зехтина и черен пипер на вкус, като не трябва да става на пюре.
Яйцата се сваряват за 8 минути. Охлаждат се, обелват се и се разполовяват. Жълтъкът се намачква и се смесва с майонезата.
Прибавят се накълцаните продукти. С получената смес се пълнят яйцата.
Колбасът се запържва в сух съд, докато стане хрупкав.
Подсушава се с хартия, накълцва се и се поръсва върху яйцата.
Яйцата се сервират със запечени филийки.
https://www.bonapeti.bg/recept....i/farshirovani-yayts