#Кремпита
Крем пита на Катето Евро
Продукти:
3 яйца (отделят се два жълтъка за крема)
1/2 пакетче амонячна сода
1/2 кг брашно
4-5 суп.л. масло
1 яйце с 2 белтъка
1 кафяна ч. захар
За крема:
1 л прясно мляко
5 с.л. брашно
125 г масло
2 жълтъка
1 1/2 ч.ч. захар
анилия
Приготвяне:
Омесвате тесто от посочените продукти и го разпределяте на 3 топки.
Оставяте го да почине 15 минути и след това разточвате с точилка кръгъл блат с дебелина около половин сантиметър.
Печете около 15-20 мин на 170 градуса.
Изпичате и трите блата и се заемате с крема: смесвате брашното със захарта, разбитите жълтъци и малко от топлото мляко. Слагате останалото мляко да заври, след което на тънка струйка прибавяте горната смес и бъркате до сгъстяване. Към горещия крем прибавяте мекото масло и ванилията, и разбърквате хубаво.
След като редувате блат, крем, блат, крем, завършвате с блат и поръсвате с пудра захар.