ЗАПЕЧЕНО АВОКАДО С ЯЙЦЕ И КАШКАВАЛ И ДИП С АВОКАДО, СИРЕНЕ И ЧЕСЪН
Продукти за запеченото авокадо
1 бр. авокадо
2 бр.яйца
100 г кашкавал по избор
10г краве масло
1 щипка сол
1 щипка черен и червен пипер
Продукти за дипа
1бр авокадо
1 с.л. лимонов сок
1 скилидка чесън
80г сирене
1 с.л. счукани орехи
сол
Приготвяне на запеченото авокадо
Разрязваме авокадото на две равни половинки, издълбаваме част от него и счукваме яйцата вътре. Нарязваме малки парченца масло, които поставяме отгоре и поръсваме със сол. Настъргваме кашкавал и поръсваме с червен и черен пипер.
Печем в предварително загрята на 200° фурна за около 20 мин.
Приготвяне на дип от авокадо
Изважда се вътрешността на авокадото и се смачква заедно с лимоновия сок на каша.
Към авокадото се прибавя счуканата с малко сол скилидка чесън, предварително настърганото сирене и смлени орехи.
Всичко се разбърква добре до получаване на еднородна смес.
Chef Mandja
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Dida Staikova
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?