ПЪРЛЕНКИ ОТ ДВА ВИДА
БРАШНО
ПРОДУКТИ ЗА 4 БР.
• 1 ч. ч. царевично брашно
• 1 ч. ч. брашно от лимец
• 100 мл. Прясно мляко
• 1 пакетче суха мая
• 1 ч. л. кафява захар
• 1 ч. л. сол
• 2-3 с. л. зехтин
• Вода до средно меко тесто
• Краве масло за намазване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Затоплете прясното мляко и сипете маята в него. Добавете захарта и 1 ч. л. от лимецовото брашно.
Оставете така за 10 минути.
В купа сипете двата вида брашно , солта и размесете. Добавете маята и зехтина и замесете тесто като
добавяте вода колкото е необходимо за средно меко тесто . Покрийте с домакинско фолио и оставете
да втаса за час.
Втасалото тесто разделете на 4 топки. Разточете всяка една на тънка пърленка и печете от двете страни в
горещ незалепващ, намазан с мазнина тиган. Всяка пърленка по желание намажете с краве масло!
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg