ГЮЗЛЕМИ

Продукти за тестото
400-450г. брашно
5г свежа мая
200 мл хладка вода
1/2ч.л. захар
1/2ч.л. сол
1-2 с.л. олио
Продукти за плънката
150 г сирене
краве масло

олио за изпичането


Замесваме глатко, нелепнещо тесто, което оставяме да почине около 30мин.
След това тестото се разделя на 8 къса, които оформяме на топки. Всяка топка се разточва на тънка кора, която поръсваме със сирене и разтопено масло. Сгъваме корите под формата на плик и изпичаме на сач или теган, зависи кой с какво разполага!
По желание готовите гюзлеми могат да се намажат с краве масло!

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg