ПИЛЕШКИ ВОДЕНИЧКИ С ЛУК И ДОМАТИ НА ТИГАН
Първо малко полезна информация за пилешките воденички. Те съдържат голям брой висококачествени животински протеини, витамини, микроелементи и съединителна тъкан, наситена с колаген, който е толкова необходим за поддържане на младостта на кожата. Затова те са уникален продукт против стареене!
Извод: вкусни, питателни и разкрасяващи! ???
Но нека не забравяме, че поради значителното съдържание на холестерол диетолозите не препоръчват непрекъснато да се консумират субпродукти. Нека го правим, но с мярка!
Продукти
600 г. пилешки воденички
2 -3 печени червени чушки
7-8 скилидки чесън
1 по-голям морков
3 големи глави лук
300 мл. пасирани домати от консерва (настъргани домати)
150 мл. бульон от варенето на воденичките
1 с.л. червен пипер
1 ч. л. сух девисил
1 ч.л. чубрица
1 дафинов лист
сол
черен пипер
пресен магданоз за поръсване
олио
Добре почистените и измити воденички, слагаме да се сварят с малко сол. Като много е важно те да бъдат добре сварени!!!
Нарязваме зеленчуците /лук, моркови, чушки, чесън/ и ги поставяме в дълбок тиган с капак да се задушават на умерена температура. Ако се налага наливайте по мъничко водичка в тигана, така че зеленчуците да се задушават бавно, не да се пържат на сухо.
След като зеленчуците омекнат напълно, добавяме воденичките, които предварително сме нарязали на по-дребно, доматите, бульона и останалите подправки. Овкусяваме със сол и оставяме да къкри под капак, докато остане на мазнинка.
При желание след като бъдат готови воденичките, може да се прехвърлят в друг съд /аз използвам керемидки/, да се настърже кашкавал отгоре и да се запекат във фурната.
Chef Mandja
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?