СИРОПИРАНА БАНИЦА С ЛОКУМ
Продукти
1пакет фини точени кори за баклава на ФАМИЛИЯ
4 бр. яйца
1/2 ч.ч. брашно
2 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. орехи
1 ч. л. бакпулвер
2 пакета локум /от този дългия, поединично опакован с вкус на ягода и стърготини кокос/
2 бр. ванилия
1/2 ч.ч. олио
Нарежете локума на малки парченца, а орехите счукайте. Можете и да смелите орехите, но е по-добре да ги счукате на дребно, за да се чувстват в плънката. Брашното, ½ чаена чаша от захарта, олиото, яйцата и бакпулвера се разбъркват до получаване на еднородна каша.
Навиване на баницата
Вземате един лист от точените кори, намазвате го навсякъде с част от сместа и върху него поставяте втори лист от корите.Вурху втория лист също намазвате с малко смес. Сместа с яйцата най-лесно можете да разнесете с четка, а ако нямате четка – направо с ръка. В тесния край на кората нареждате плътно парченца локум и част от смлените орехи, след което навивате на руло. Поставяте готовите рула плътно в предварително намазана с олио правоъгълна тава и печете в загрята на 180 градуса фурна, докато баницата придобие златист цвят.
След като баницата се изпече се нарязва на парченца.
От останалите две чаши захар, ванилията и три чаени чаши вода приготвяте захарен сироп, който слагате да заври, докато захарта се разтопи напълно. С горещия захарен сироп заливате изстиналата баница с локум и оставяте да поеме сиропа за 3-4 часа
Ако предпочитате не толкова сладка баница, може вместо две чаени чаши захар за захарния сироп да използвате по-малко количество захар!
#баница#сиропиранабаницаслокум#локум
Антоанета Ранчева
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Klimentina Koycheva
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Antonia
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?