Днес приготвих ябълков щрудел, но така както го обича моето семейство!?
Веднъж реших да направя ябълков щрудел, но се оказа, че нямам галета. И вместо галета използвах шоколадов корнфлейкс. Докато се печеше щруделът се чудех, дали ще става за ядене, но в крайна сметка не просто ставаше за ядене, а се превърна в предпочитан начин за приготвянето му!
ЯБЪЛКОВ ЩРУДЕЛ С ШОКОЛАДОВ КОРНФЛЕЙКС ?
Продукти
1 пакет фини кори за баница
900 г нарязани на малки кубчета/парченца ябълки
230 г захар
1 1/2 ч.ч. едро смлени орехи
1 с.л. канела
10 с.л. шоколадов корнфлейкс /шоколадови мидички/ натрошен на много ситно
1 пакет разтопено краве масло /125г/
В дълбок съд смесваме нарязаните ябълки, орехите, захарта, канелата и натрошеният шоколадов корнфлейкс.
Намазваме две кори с разтопено масло и ги поставяме една върху друга. Поръсваме с плънката равномерно навсякъде върху кората и навиваме на руло, като започнем навиването от тесния край.
Готовите рула поставяме в тава покрита с хартия за печене и ги намазваме с останалото масло.
Печем в предварително загрята фурна на 200° за около 20-30 минути.