Портокаловата торта на Краси#фотоконкурс
Продукти:2 яйца, 250гр.брашно, 150гр.захар, 60мл.олио, 16гр.бакпулвер, 2 портокала, настърган шоколад, орехи и нарязани на дребно сушени кайсии, фурми и стафиди.
Начин на приготвяне:Тортена форма се покрива с хартия на дъното, която се застопорява на подвижното дъно. Дъното и стените се намазват с краве масло, но не разтопено. Поръсва се 1с.л.захар. Нареждат се 7 кръга тънко нарязани портокал с кората. В купа се разбиват двете яйца и захарта. Добавят се олиото, портокалов сок от втория портокал и настърганата му кора. Слагат се подправките: 2 ванилии, 1с.л.ром, половин с.л. кардамо. Добавя се пресятото брашно и бакпулвера и цялата смес се обърква. Добавят се още 200гр. нарязани орехи, малко стафиди, сушени кайсии, фурми и малки парченца шоколад. Сместа се обърква отново и се изсипва в тортената форма. Пече се на 180гр.в загрята леко фурна за около 50минути. След като изстине се украсява с малко шоколад и пудра захар.