Любимите ми отворени медени торти ❤️
?Необходими продукти:
?За блата:
✅2 яйца
✅1/2 ч.ч. захар
✅1/2 ч.ч. мед
✅1/2 ч.ч. разтопено масло (или олио)
✅1 ч. л. бакпулвер
✅1 ч.л есенция ванилия (или 2 ванилии на прах)
✅400-500 г брашно
?За крема:
✅200 г бял шоколад
✅200 г сладкарска сметана
✅500 г крема сирене
✅2 с.л. пудра захар
?За декорация:
✅Целувки, пресни плодове, шоколад и др.
?Начин на приготвяне:
Започнете с приготвянето на крема, като
1️⃣ разтопите шоколада на водна баня.
2️⃣Оставете го да се охлади и го смесете с крема сиренето.
3️⃣Разбийте сметаната със захарта и я смесете внимателно с шоколада и крема сиренето (тук не използвайте миксер, а само лъжица или гумена шпатула).
4️⃣Оставете в хладилник за една нощ или поне за час.
За блатовете
5️⃣Разбийте яйцата със захарта до побеляване.
6️⃣Добавете меда, олиото и ванилията и разбъркайте добре.
7️⃣Започнете да добавяте брашното по чаена чаша, като в първата сложите бакпулвера.
8️⃣Замесете меко тесто и оствате в хладилник за около час.
9️⃣Охладеното тесто разделете на две равни части.
?Поставете едната върху хартия за печене и разточете на кора, дебела около 5 мм. 1️⃣1️⃣С помощта на шаблон изрежете сърце с дупка в средата (моя шаблон направих сама като принтирах избраната форма от интернет).
1️⃣2️⃣Напудпчете с вилица и заедно с хартията прехвърлете в тава.
1️⃣3️⃣Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до порозовяване и внимавайте, защото блатът прегаря бързо.
1️⃣4️⃣Така направете 2 или 3 еднакви блата и оставете да изстинат.
1️⃣5️⃣От остатъка на тестото изрежете малки сърцича за декорация.
1️⃣6️⃣Сглобете тортата като върху първия блат с помощта на пош шприцовате от крема.
1️⃣7️⃣Поставете втория блат и крем, след това и третия (ако има такъв) и завършете с крем.
1️⃣8️⃣Оставете тортата в хладилник за минимум 8 часа, най-добре за цяла нощ, за да може блатовете да омекнат.
1️⃣9️⃣Украсете с декорация по избор, малко преди да поднесете.