Използвате ли Левурда ( див чесън)? Има го на Витоша, а ето и още инфо за него: След като дълго време стои в сянката на култивирания си събрат, чесъна, през последните няколко години левурдата направи своя дебют в звездната гастрономия. На височина билката достига до 35 cm и от хиляди години расте покрай потоците в широколистните гори на Европа. Листата, пъпките и съцветията на дивия чесън се събират от март до юни, в зависимост от атмосферните условия, а луковиците едва след цъфтежа на растението. Дивият чесън се използва само в свежо състояние. Вкусът му е мек и напомня вкуса на чесъна или на хранителния сибирски лук. Използван пестеливо, дивият чесън е добра подправка за супи, салати и зеленчуци както в суров, така и в задушен вид. Той също така може да бъде маринован в олио и оцет и да се превърне в песто. Имате ли свои рецепти с див чесън?

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg