Пилето по ловджийски на Ертен#кулинаренконкурс
Съставки: 1 пиле, 1 лук, 1ч.л. червен пипер, 1с.л. доматено пюре, 1ч.л. сол, 30г. масло, 1ч. бяло вино, 200г. пресни гъби, 3 скилидки счукан чесън, 1ч.л. риган
Начин на приготвяне: Пилето се реше на парчета и се осолява. Запържва се в тиган с 1с.л. олио и още толкова масло. Като се зачерви се обръща от другата страна и се изважда от тигана. В същата мазнина се задушават ситно нарязаните лук и гъби. Поръсва се с червен пипер и се налива вино. После се слага доматено пюре, чесън и смлян черен пипер. Ври на слаб огън около 20 мин и се добавя пилето, ригана и се налива чаша гореща вода. Така ври още 20мин и е готово за сервиране.