Пилето по ловджийски на Ертен#кулинаренконкурс
Съставки: 1 пиле, 1 лук, 1ч.л. червен пипер, 1с.л. доматено пюре, 1ч.л. сол, 30г. масло, 1ч. бяло вино, 200г. пресни гъби, 3 скилидки счукан чесън, 1ч.л. риган
Начин на приготвяне: Пилето се реше на парчета и се осолява. Запържва се в тиган с 1с.л. олио и още толкова масло. Като се зачерви се обръща от другата страна и се изважда от тигана. В същата мазнина се задушават ситно нарязаните лук и гъби. Поръсва се с червен пипер и се налива вино. После се слага доматено пюре, чесън и смлян черен пипер. Ври на слаб огън около 20 мин и се добавя пилето, ригана и се налива чаша гореща вода. Така ври още 20мин и е готово за сервиране.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg