Пилешко с гъбки и праз ?
Необходими продукти:
пилешко месо - 3 цели бутчета
праз лук - 2 стръка
гъби (печурки) - 300 г.
крема сирене - 150 г.
гореща вода - 3/4 ч.ч.
масло - 2 с.л.
олио - 1-2 с.л.
сок от 1/2 лимон
копър - 1/2 връзка
индийско орехче
сол
черен пипер
розмарин (сух)
Разделете бутчетата на горно и долно и ги прехвърлете в купа.Овкусете ги с лимоновия сок,черен пипер,розмарин и сол и ги пъхнете в хладилника за 30 мин.След това ги подредете в тавичка.Добавете малко вода на дъното и ги поръсете с олиото.Печете ~ 45 мин. (или до готовност) на 200°.
Почистете и нарежете праза и печурките.Задушете ги в маслото за 2-3 мин. и ги залейте с горещата вода.Овкусете с индийско орехче и сол.Намалете огъня и оставете за 10-на мин.Добавете крема сиренето и копъра (предварително наситнен) и разбъркайте.Подредете отгоре бутчетата и оставете на огъня за още 5 мин.