Спаначено ризото с поширани яйца и кашкавал
Необходими продукти:
ориз - 1/2 ч.ч.
спанак - 250 г.
кромид лук - 1 глава
праз лук - 1 стрък
кашкавал - 150 г.
яйца - 4-5 бр.
масло - 100 г.
олио - 3 с.л.
гореща вода - 700 мл.
пушен червен пипер
червен пипер
кимион
сол
Нарежете праза и кромида на ситно и ги запържете в олиото (в дълбок тиган).Добавете добре измития и отцеден спанак (аз не го режа).Овкусете с подправките (пушен червен пипер,кимион и сол) и задушете за 1-2 мин.След това прибавете ориза,разбъркайте и залейте с горещата вода.Захлупете и оставете на среден огън до готовност на ориза (разбърквайте от време на време).Щом оризът стане готов,добавете нарязан на кубченца кашкавала,разбъркайте и снемете от огъня.
Поширайте яйцата в тенджерка/касеролка:
- Напълнете съда с вода до средата.Добавете 1 с.л. оцет и оставете да заври.След това счупете едно по едно яйцата и ги поширайте за ~ минута.
Запържете червения пипер в маслото.
Поднесете порция от ризотото с 1 поширано яйце и залято с масло и червен пипер.