Не съм спец по турската кухня, обаче сготвих една вариация на "Султан кебап" и се получи фантастично. Най-важната в тази рецепта е плънката. и тук всеки може да импровизира. Аз заложих на стандартни продукти и подправки. Запържих 1 глава лук, 1 голям настърган морков, половин кг. нарязано на дребно и вече сварено пилешко месо, 1 бурканче отцедени стерилизирани гъби и 6 лъжици домати от консерва. Овкусих със сол и черен пипер. Тази плънка разпределих в един пакет дебели кори за баница по следния начин: взех 2 кори и ги поставих върху купичка за супа, като краищата им останаха да висят свободно. На дъното на купата сложих по 3 кръгчета пушено сирене и отгоре - плънка. Затворих пакетчето със стърчащите краища на корите и обърнах с помощта на купата тази топка с пълнеж върху намазана с олио тава. Получиха ми се 5 големи топки, които поръсих с настърган кашкавал. Изсипах в тавата предварително направен сос Бешамел и запекох ястието във фурната за 20 минути на 200 градуса. Снимах всички стъпки по приготвянето. В албума са!