Паниран чили карфиол на фурна

Необходими продукти:
карфиол - 1 средна глава
брашно - 1/2 ч.ч.
вода - 1/2 ч.ч.
жълтък - 1 бр.
масло - 1 с.л.
чесън - 2 скилидки
соев сос - 1 с.л.
мед - 1 ч.л.
чили сос - 3 с.л.
сол

Накъсайте карфиола на розички.
Смесете в купа брашното,солта,водата и жълтъка - трябва да получите гъста каша.Потопете и намажете с нея розичките,след което ги подредете в тава покрита с хартия за печене.
Печете ~ 30 мин. в предварително загрята на 160° фурна.
Разтопете маслото на среден огън.Добавете към него предварително скълцани скилидките чесън.Оставете за 30 сек. и добавете меда,чили соса и соевия сос.Разбъркайте и снемете от огъня.
Веднага щом извадите карфиола от фурната го залейте с пикантната смес.Разбъркайте добре,за да могат всички розички да се овкусят с нея.
За още по-добър ефект поднесете с едно люто чушле ?

image
image
image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg