Паниран чили карфиол на фурна
Необходими продукти:
карфиол - 1 средна глава
брашно - 1/2 ч.ч.
вода - 1/2 ч.ч.
жълтък - 1 бр.
масло - 1 с.л.
чесън - 2 скилидки
соев сос - 1 с.л.
мед - 1 ч.л.
чили сос - 3 с.л.
сол
Накъсайте карфиола на розички.
Смесете в купа брашното,солта,водата и жълтъка - трябва да получите гъста каша.Потопете и намажете с нея розичките,след което ги подредете в тава покрита с хартия за печене.
Печете ~ 30 мин. в предварително загрята на 160° фурна.
Разтопете маслото на среден огън.Добавете към него предварително скълцани скилидките чесън.Оставете за 30 сек. и добавете меда,чили соса и соевия сос.Разбъркайте и снемете от огъня.
Веднага щом извадите карфиола от фурната го залейте с пикантната смес.Разбъркайте добре,за да могат всички розички да се овкусят с нея.
За още по-добър ефект поднесете с едно люто чушле ?