Яйце Орсини, в компанията на свежа салатка и запечен картоф с масло и подправки

Яйце Орсини -яйце в облак. Любимото ястие на френския художник Клод Моне
Отделаме белтъка от жълтъка и го разбиваме на сняг с щипка сол. В тавичка разстиламе лист за печене, намазваме с масло и с помощта на лъжица слагаме от белтъчната смес и правим посредата ямичка и поставяме в нея жълтъка. Изпичаме на 180 гр за около 10 мин. По желание може да настържем и малко кашкавал, но не е задължително.

imageimage

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg