Фунийки от кайма, пълнени с картофено пюре
ЗА ФУНИЙКИТЕ:
700 - 800 гр. кайма смес
3 средно големи картофа, сварени
филийка хляб
1 глава лук
2 яйца
сол, сминдух
черен пипер
чубрица
Картофено Пюре :
4 - 5 сварени картофа
80 - 100 гр. краве масло
1 каф. ч. прясно мляко
сол на вкус
черен пипер, индийско орехче

Каймата омесваме с напоената във вода и отцедена филийка хляб, подправки и настърган лук, добавяме сварените намачкани картофи. Разделяме сместта на топки. Вземаме фунийки / от металните, или си правим такива от фолио/, намазняваме ги и облепяме каймата по тях. Овалваме ги в царевично брашно и ги подреждаме в тавичка, покрита с хартия за печене. Запичаме фунийките на 200 градуса за около 15 мин. Допълнително намазваме с разбито яйце и поръсваме с галета каймата и връщаме отново във фурната за още 15 мин.
Приготвяме си картофеното пюре, докато фунийките от кайма са във фурната. Поставяме го в пош.
След като сме отделили металните фолми от каймата, пълним вече изпечените фунии с картофено пюре и поръсваме магданоз за свежест. Сервираме както за основно така и за предястие.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg