Фунийки от кайма, пълнени с картофено пюре
ЗА ФУНИЙКИТЕ:
700 - 800 гр. кайма смес
3 средно големи картофа, сварени
филийка хляб
1 глава лук
2 яйца
сол, сминдух
черен пипер
чубрица
Картофено Пюре :
4 - 5 сварени картофа
80 - 100 гр. краве масло
1 каф. ч. прясно мляко
сол на вкус
черен пипер, индийско орехче
Каймата омесваме с напоената във вода и отцедена филийка хляб, подправки и настърган лук, добавяме сварените намачкани картофи. Разделяме сместта на топки. Вземаме фунийки / от металните, или си правим такива от фолио/, намазняваме ги и облепяме каймата по тях. Овалваме ги в царевично брашно и ги подреждаме в тавичка, покрита с хартия за печене. Запичаме фунийките на 200 градуса за около 15 мин. Допълнително намазваме с разбито яйце и поръсваме с галета каймата и връщаме отново във фурната за още 15 мин.
Приготвяме си картофеното пюре, докато фунийките от кайма са във фурната. Поставяме го в пош.
След като сме отделили металните фолми от каймата, пълним вече изпечените фунии с картофено пюре и поръсваме магданоз за свежест. Сервираме както за основно така и за предястие.