МАНДАРИНКИ по идея от руски кулинарен блог.
Освен с червен пипер,"мандаринките" могат да се "облекат" с настъргани варени моркови,каквито варианти също съм срещала из кулинарното руско блог пространство.Обичам да се ровя из руските кулинарни форуми,защото съм очарована(меко казано)от креативността и невероятната комбинативност на обикновената руска жена.Имат толкова интересни идеи,някои от тях направо откачени,толкова откачени,че направо гениални.
Веднага ще дам един пример.
Как да си направим шайби ананас за коктейли и сладкиши от ... внимание!...от тиквички!?
Тиквичките се обелват,нарязват се на дебели колелца,изрязват се с кръгла формичка в средата,подреждат се в буркан,заливат се със сок от ананас и се заваряват за вакуумиране на капачката.Това е!Ананас от тиквичка!!!
И солени мандаринки
Необходими продукти:
125 гр крема сирене
100 гр обезсолено краве сирене
100 гр кашкавал
1 сл майонеза домашна
черен пипер на вкус
скилидка чесън
щипка сол
червен пипер за овалване
дафинов лист за украса
Счукваме чесъна с щипка сол,разбъркваме с крема сиренето и майонезата.Добавяме настърганите на най-ситно ренде кашкавал и сирене.Омесваме добре и оформяме топчета,които овалваме в червен пипер/или друга подправка по избор/.Украсяваме с дафинови листенца и поднасяме.Получават се около 20 броя с големината на голям бонбон.