Домашен котидж с пармезанови крекери
#котидж #крекери
За котиджа:
1л. Прясно мляко
4-5с.л. бял оцет
Сол на вкус
Масло 2-3с.л.
Мляко 70гр
Сложете да заври млякото.След това добавете оцета и на слаб огън се бърка млякото с оцета да се пресече.Бърка се докато се раздели млякото от водата.Прецежда се с цедка.Добавя се сол, масло и мляко и с миксер се разбива да стане зърнена консистенция. Ако искате да се получи крема сирене го блендирайте в блендер .Може да добавете и билки
За крекерите
1ч.ч фини овесени ядки
Сусам
1/4ч .ч. лимецово/пълнозърнесто брашно
Чиа семена
Ленено семе
Пармезан 1/4ч.ч.
Сол
Чубрица
Риган
Кимион
1яйце
Пекан ситно нарязан
Масло 6с.л .
Яйцето се разбива с маслото до пухкав крем .Добавят се брашното, чиа, подправките,ленено семе, пармезан, пекана, сусам.Разбърква се .Оформят се топчета колкото орех и се сплескват с длани .нареждат се в тава с хартия за печене и се пекат на 180гр за 15-20мин до златисто и хрупкавост.