Домашен котидж с пармезанови крекери
#котидж #крекери
За котиджа:
1л. Прясно мляко
4-5с.л. бял оцет
Сол на вкус
Масло 2-3с.л.
Мляко 70гр
Сложете да заври млякото.След това добавете оцета и на слаб огън се бърка млякото с оцета да се пресече.Бърка се докато се раздели млякото от водата.Прецежда се с цедка.Добавя се сол, масло и мляко и с миксер се разбива да стане зърнена консистенция. Ако искате да се получи крема сирене го блендирайте в блендер .Може да добавете и билки
За крекерите
1ч.ч фини овесени ядки
Сусам
1/4ч .ч. лимецово/пълнозърнесто брашно
Чиа семена
Ленено семе
Пармезан 1/4ч.ч.
Сол
Чубрица
Риган
Кимион
1яйце
Пекан ситно нарязан
Масло 6с.л .
Яйцето се разбива с маслото до пухкав крем .Добавят се брашното, чиа, подправките,ленено семе, пармезан, пекана, сусам.Разбърква се .Оформят се топчета колкото орех и се сплескват с длани .нареждат се в тава с хартия за печене и се пекат на 180гр за 15-20мин до златисто и хрупкавост.

imageimage

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg