Всеки знае, баклавата как се приготвя.. Кори, ядки, масло, захарен сироп.. Вкусотия!
Но беше ми попаднал този начин за приготвяне на баклава и орехи и кадаиф и реших да пробвам..
1 пакет кори, 1 пакет кадаиф, орехи около 200гр ,Канела и ванилия/ към орехите/,разтопено масло около 250гр
Редим кори после натрошен кадаиф, ядки.Навиваме на руло и поставяме в тава, разрязваме на растояние около 6-8см навитите ролки.
Поливаме с горещо масло.
След като се изпече до златисто, заливаме горещата баклава с врял сироп, приготвен от 800гр захар и 1л вода, няколко капки лимонов сок, 3-4 зрънца карамфил/за аромат може да добавите и сок от рози/.Мнозина ще кажат, че студено - горещо или горещо-студено се сиропира, но така си я правя аз баклавата. ?.