Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg
Силвана Илиева
Необходими продукти: тиква Матилда около 400гр, 1ч.ч захар, малко краве масло
Тиквата се обелва и се нарязва, сварява се. Оставя се малко от водичката, в която е вряла тиквата и се изсипва захарта ( това се прави на намален котлон). Хубаво се разбърква докато тиквата стане на пюре и захарта се разтопи. Прибавя се и маслото, пасира се.
За кремчето: 1п крема сирене, 4 с.л пудра захар, 200 гр заквасена сметана, настъргана кора от портокал
Крема сиренето и пудрата захар се разбиват с миксер, след което се прибавя заквасената сметана с портокаловата кора.
Като поизстине тиквеното кремче се разлива в купички и отгоре се изсипва от другия бял крем. Поръсила съм с карамелизирани овесени ядки( 1с. л овесени ядки,1с.л захар и малко масло се загряват на котлона до карамелизирането им).Десерта се сервира охладен!
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Антоанета Ранчева
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Antonia
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Daniela Karastoykova
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
FilipinaTsoneva
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?