Телешки шницели в масло

Необходими продукти:
телешка кайма - 500 г
белтъци - 2 бр.
къри - 1 ч.л.
сол
черен пипер
чесън - 2 скилидки

За панировката:
яйца - 3 бр.
брашно
масло - за пържене

Пасирайте в блендер каймата, белтъците, чесъна и подправките. Оформете шницели и ги оваляйте в брашно. Оставете ги за 15 мин. в хладилник.
Потопете всеки шницел в разбитите яйца и изпържете в масло.
Поднесете с лимон и гарнитура по избор.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg