Сарми по болярски
Пилешко месо 800гр
Пилешки дробчета 300гр
Печурки 200гр
Ориз 1ч.ч.
Лук 1 глава
Олио
Червен пипер
Чер пипер
Чубрица
Майорана, сол
Кисело зеле - листа
Зелев сок около 2ч.ч.
Леко се сваряват пилешки те дробчета, отцеждат се и се накълцват на ситно.
Запържваме дробчетата заедно със ситно нарязани лук, добавяме ориза, 1 ч.ч.вода и задушаваме. Пилешкото месо нарязваме и заедно с подправките добавяме към сместа.
Вземаме Зелев лист, слагаме от плънката и завивам добре самите. Подреждаме ги в намазнен гювеч или тава и доливаме зелевия сок. Печем самите за около час и половина - два.