Сарми по болярски
Пилешко месо 800гр
Пилешки дробчета 300гр
Печурки 200гр
Ориз 1ч.ч.
Лук 1 глава
Олио
Червен пипер
Чер пипер
Чубрица
Майорана, сол
Кисело зеле - листа
Зелев сок около 2ч.ч.
Леко се сваряват пилешки те дробчета, отцеждат се и се накълцват на ситно.
Запържваме дробчетата заедно със ситно нарязани лук, добавяме ориза, 1 ч.ч.вода и задушаваме. Пилешкото месо нарязваме и заедно с подправките добавяме към сместа.
Вземаме Зелев лист, слагаме от плънката и завивам добре самите. Подреждаме ги в намазнен гювеч или тава и доливаме зелевия сок. Печем самите за около час и половина - два.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg