❤ЖЕЛИРАН ДЕСЕРТ С КИСЕЛО МЛЯКО И СЛАДКО ОТ ЯГОДИ❤
Продукти:
1 кофичка кисело мляко 3,6%
2 пакетчета желатин на Dr. Oetker
100 мл студена вода
1 банан
2 ванилии
6-7 с.л. захар
какаови бисквити "Закуска"
сладко от ягоди
краве масло
Първо пасираме банана с млякото, захарта и ванилията. В касеролка разтваряме желатина в 100 мл. студена вода и го оставяме да набъбне за около 10 мин. След това го разтваряме на водна баня. Когато се разтвори го прибявяме към бананово-млечната смес, разбърква се и се разсипва в подходящи купички/формички/, като купичките не се пълнят до горе, а се оставя място и за бисквитената подложка.
Натрошаваме на ситно бисквитите, смесваме ги с разтопено масло и така получената смес я разпределяме върху бананово-млечния крем. Заравняваме, като леко притискаме бисквитената смес към крема.
Броя на натрошените бисквити и количеството масло зависи от това колко дебела подложка искате. Някои предпочитат по-дебела подложка, а други предпочитат да поднесат десерта без подложка от бисквити. Всичко е въпрос на предпочитания!
Така приготвен десертът трябва да престои поне 3-4 часа в хладилник за да стегне.
За да извадите десерта лесно от формичките, може да ги потопите за кратко в съд с гореща вода. Друг вариант е да ги оставите на стайна температура за 5-6 минути, след което да отделите крайчетата на желирания крем от формичката с помощта на нож, след което формичката се обръща в подходящ съд за сервиране и отгоре се гарнира със сладко и разтопен шоколад.