Грис халва
Необходими продукти:

200гр грис
200гр захар
100гр. масло
2 с. л. шам фъстък
канела и ванилия на вкус
Първо приготвяме сиропа.
Изсипваме 2 чаши вода в тенджера и добавяме захарта.
Когато водата заври, добавяме ванилия.

Запържваме гриса в тиган с нагорещено масло докато малките топченца да променят цвета си, добавяме захарния сироп, разбъркваме добре и изключваме котлона.
Щом десертът изстине, нарязваме на порции и декорираме с канела и шам фъстък.
#десерт#грисхалва#шамфъстък

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg