Рецепта за #Лаваш# баницасоризизеленчуци

лаваш - 4 бр. /арменски тънък хляб/

зеленчуков микс - 400 г замразен ориз - 50 г зелен лук - 4 стръка сирене - 50 г натрошено

яйца - 3 бр. доматено пюре - 3 с.л. кашкавал - 60 г настърган

вода - 1 ч.ч. или бульон

краве масло - 30 г зехтин

червен пипер

сол

Оризът се запържва в малко зехтин до прозрачност, добавят се зеленият нарязан лук и зеленчуковият микс, заливат се с вода или бульон и се оставят на тих огън, докато поемат течността. Добавят се подправките и доматено пюре. Отделно се разбиват яйцата и се прибавя натрошеното сирене. В подходяща тава се наръсва малко зехтин и се поставя питка лаваш и върху него се разстила част от приготвената плънка за баницата.

Отгоре се поръсват няколко лъжици от сместа яйца и сирене. Слага се още една питка лаваш и отново плънка и яйчена смес.

После третата питка и плънка. Поставя се последният лаваш и се поръсва с разтопено масло. Поръсва се с кашкавал и се пече в загрята фурна до разтопяване на кашкавала.

Лаваш баницата с ориз и зеленчуци се покрива с кърпа и се оставя да престои 20-30 минути. Баницата от хляб се поднася, нарязана на различни форми по желание.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg