Рецепта за #Лаваш# баницасоризизеленчуци
лаваш - 4 бр. /арменски тънък хляб/
зеленчуков микс - 400 г замразен ориз - 50 г зелен лук - 4 стръка сирене - 50 г натрошено
яйца - 3 бр. доматено пюре - 3 с.л. кашкавал - 60 г настърган
вода - 1 ч.ч. или бульон
краве масло - 30 г зехтин
червен пипер
сол
Оризът се запържва в малко зехтин до прозрачност, добавят се зеленият нарязан лук и зеленчуковият микс, заливат се с вода или бульон и се оставят на тих огън, докато поемат течността. Добавят се подправките и доматено пюре. Отделно се разбиват яйцата и се прибавя натрошеното сирене. В подходяща тава се наръсва малко зехтин и се поставя питка лаваш и върху него се разстила част от приготвената плънка за баницата.
Отгоре се поръсват няколко лъжици от сместа яйца и сирене. Слага се още една питка лаваш и отново плънка и яйчена смес.
После третата питка и плънка. Поставя се последният лаваш и се поръсва с разтопено масло. Поръсва се с кашкавал и се пече в загрята фурна до разтопяване на кашкавала.
Лаваш баницата с ориз и зеленчуци се покрива с кърпа и се оставя да престои 20-30 минути. Баницата от хляб се поднася, нарязана на различни форми по желание.