Рецепта # Заешко фрикасе с каперси
заешко месо - 500гр
сметана за готвене - 1 чаша,
пресни или консервирани гъби - 200 гр,
каперси - 200 гр
чесън - 1 скилидка,
сушени кайсии - 5-6 броя
яйца - 1 бр.,
пшенично брашно - 1 супена лъжица. лъжица
сол на вкус
подправки: смлян черен пипер, червен пипер, сушен босилек и индийско орехче.
лук - 1 бр.,
масло - 50 г
За марината :
домати - 1 брой средно голям
моркови - 1 средно голям
целина
лук - 2 бр
Нарежете заека на порции
Мариновайте за половин час на стайна температура в сместа за марината. : домати (нарязани на едро), моркови (нарязани на лентички, целина нарязана на едро, лук нарязан на големи кръгчета. Запържете месото до златисто .Направете млечния сос. Изсипете сметаната в малка купа. Разбийте яйцето.Изсипете пшеничното брашно и разбъркайте .Сушените кайсии нарежете на половина. Нарежете измитите гъби на тънки филийки. Нарежете зеленчуците на едро, така че при задушаването им да не се превърнат в каша. Разбъркайте с парчета заешко месо .Добавете каперсите. Посолете на вкус. Добавете черен пипер и натрошени дафинови листа.Запържете на слаб огън за около 15 минути. При нужда добавете вода или бульон.
След половин час добавете маслото и сложете да къкри за 1, 5-2 часа.
Фрикасето може да се поднесе с варен и овкусен микс от червен и бланширан ориз .
Станислава Вълкова
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?