Рецепта # Зеленчуково гювече по врачански
домати - 500 г
тиквички - 1 бр
патладжани - 1 бр
яйца - 2 бр. печени
чесън - 4 скилидки
сирене 300 г
зеленчуци - по желание (може и замразени)
люти чушки по - желание
сол - на вкус
магданоз
чубрица - балканска
риган
мащерка
олио
Чесънът се обелва и нарязва на колелца. Тиквичката се обелва и нарязва и запържва леко с малко мазнина.
Доматите се измиват, нарязват на кубчета и се задушават заедно с чесъна в тиган за 2-3 минути.
Патладжанът се опича и нарязва на ситно. Печените яйца се нарязват.
Продуктите за нашите зеленчукови гювечета се разпределят в еднакви количества в две гювечета, подправят се с подправки и се посоляват.
Във всяко зеленчуково гювече се долива по малко вода и се запичат захлупени на включена фурна на 200 градуса за 10-15 минути