Рецепта#Питки с цвекло и моцарела

цвекло - 100 г брашно - 300 г зехтин - 2 с.л.
суха мая - 1 с.л.
захар - 1 ч.л.
сол - 1/2 ч.л.
вода - около 150 мл топла моцарела - 60 г

Цвеклото се обелва, измива се и се вари в леко подсолена вода до омекване и след това се смила. Смесете брашното, мая, захарта и солта в купа. Добавете цвеклото и зехтин част от водата. Замесете, докато текстурата на тестото не стане лепкава. Ако е необходимо, можете да добавите още вода. Сложете тестото в купа и поръсете с малко брашно, покрийте с фолио или кърпа и оставете тестото да се надигне за около час.
След втасване го прехвърлете на плот или повърхност, леко поръсена с брашно.

Разделете на 10 малки топки. Подредете в тава с лист за печене на равно разстояние едно от друго. Преди да втасат, сложете във всяка от малките питки парченце мацарела и продължете процеса. Покрийте отново, докато хлебчетата удвоят размера си.
Печете питките с цвекло във фурна, предварително загрята до 180°C за около 15 минути, докато придобият златист загар.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg