Безглутенов хляб или франзели

Необходими продукти за 1 хляб или 2 франзели

250 гр Doves farm безглутенов микс за бял хляб
5 гр мая Doves farm
4 гр сол
1 чл мед
30-40 мл зехтин
250 мл хладка вода

Меда се разтваря във водата.Добавяме маята и изчакваме минута-две да се активира.
Добавяме брашното и солта.Замесвсме в купата,добавяме зехтина и месим,докато всичко се смеси.Тестото се получава гъсто и лепкаво.
Завиваме с фолио и оставяме на стайна температура да втасва за цяла нощ. (8-12часа)
На сутринта изсипваме тестото върху намазнена повърхност. Оформяме.
Второ втасване за час.Преди печене се прерязва на места.
190° до хрупкава коричка или около 25 мин.
След печене завиваме с кърпа.

imageimage
+4

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg