Безглутенов хляб или франзели
Необходими продукти за 1 хляб или 2 франзели
250 гр Doves farm безглутенов микс за бял хляб
5 гр мая Doves farm
4 гр сол
1 чл мед
30-40 мл зехтин
250 мл хладка вода
Меда се разтваря във водата.Добавяме маята и изчакваме минута-две да се активира.
Добавяме брашното и солта.Замесвсме в купата,добавяме зехтина и месим,докато всичко се смеси.Тестото се получава гъсто и лепкаво.
Завиваме с фолио и оставяме на стайна температура да втасва за цяла нощ. (8-12часа)
На сутринта изсипваме тестото върху намазнена повърхност. Оформяме.
Второ втасване за час.Преди печене се прерязва на места.
190° до хрупкава коричка или около 25 мин.
След печене завиваме с кърпа.