Поача с плънка сирене, копър, зелен лук
Рецепта:
1белтък
3с.л. Кисело мляко
300мл прясно мляко
3с.л.олио
Щипка сол
Щипка сода бикарбонат
1/3 кубче мая
1ч.л. Мед
1с.л. Брашно -+ още около 600гр за меко тесто
Всички продукти се разбъркват в купа, след което се добавя пресятото брашно и се замесва меко тесто. Разделя се на 12 топки, които разточваме леко до големина на чинийка за кафе. По средата слагаме плънка, прищипваме краищата и обръщаме обратно, поставяме поачите в тава върху хартия за печене. Мажем отгоре със жълтък, поръсваме с чьорек йоту (черен кимион), сусам и слагаме тавата в студена фурна, печем на 180 градуса до златисто.