Поача с плънка сирене, копър, зелен лук
Рецепта:
1белтък
3с.л. Кисело мляко
300мл прясно мляко
3с.л.олио
Щипка сол
Щипка сода бикарбонат
1/3 кубче мая
1ч.л. Мед
1с.л. Брашно -+ още около 600гр за меко тесто
Всички продукти се разбъркват в купа, след което се добавя пресятото брашно и се замесва меко тесто. Разделя се на 12 топки, които разточваме леко до големина на чинийка за кафе. По средата слагаме плънка, прищипваме краищата и обръщаме обратно, поставяме поачите в тава върху хартия за печене. Мажем отгоре със жълтък, поръсваме с чьорек йоту (черен кимион), сусам и слагаме тавата в студена фурна, печем на 180 градуса до златисто.

image
image
image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg