Печен патладжан в кайма
Изпичаме 3 патладжана във фолио, цели.
Докато се изпекат, в купа слагаме кайма около 500гр, 2 глави лук пасирани в блендера, сол, чер пипер, червен пипер и чубрица. Омесваме каймата добре.
Вече изпечените и обелени патладжани, и ги разрязваме по дължина, в разрезите слагаме по 1 дебело парче кашкавал. Вземаме 1/3 от каймата и я разстиламе върху фолио, поставяме патладжана върху разстелената кайма и го обвиваме с помощта на фолиото. Подреждаме патладжаните в тавичка и ги запичаме на 170-180гр за около 40-50мин.
Сервираме със свежа салата или доматен сос, приготвен от смлени печени чушки и домати, чесън, магданоз, сол, чер пипер, зехтин и щипка захар. Соса се вари докато се сгъсти.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg