Пускам две рецепти като предложения за празника - Сирни заговезни. Малко отзад напред, защото и двете са за десерт, но това е, което мога да направя предварително.
Останалите ястия по-късно. Могат да послужат за друг повод.
И така, първото е съвсем тематично:
Бисквитена торта с халва и маскарпоне
Необходими продукти:
1 двоен пак. бисквити
250 гр маскарпоне
150 гр тахан халва
100 гр черен шоколад
250 мл течна сметана
2 с. л. пудра захар
мляко за бисквитите
какао за поръсване
Начин на приготвяне:
Халвата се настъргва на едро ренде и се смесва с маскарпонето. 100 мл от сметаната се загрява на котлона, но без да завира и се прибавя натрошения шоколад. Бъркаме енергично до напълното разтопяване. Останалите 150 мл сметана се разбиват с пудрата захар до твърди връхчета и се добавят към сместа с халвата.
Аз използвах бисквитки Petit Beurre от Лидл, от двойните пакетчета и отидоха почти всички. Формата е с размери 26х16.
Всяка бисквитка се топва в затоплено мляко и се реди първия пласт. Слагаме от крема с халва. После пак бисквитки, шоколад. Бисквитки - крем...и така докато свършат продуктите, като завършваме с шоколад. Поръсваме обилно с какао, аз добавих и стружки бял шоколад.
Снимки на парченца - утре ?
Antonia
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Антоанета Ранчева
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?