И второто предложение:

Ябълков сладкиш с бутер тесто

Необходими продукти:
400 гр бутер тесто
6 ябълки
100 гр масло
250 гр захар

Начин на приготвяне:
В касерола загрях маслото и изсипах захарта. Добавих около 60 мл вода и започнах да бъркам. Първо се разтопи захарта, след това започва да кипи и след около 10 мин на максимална степен започва да променя цвета си. Когато се получи красив карамелен цвят, изсипете в тавичка. Моята е с размер 26 см. Ябълките се белят, почистват се от семената и се режат на 6-8 парчета. Подреждаме ги върху поохладения карамел и печем до златисто в предварително загрята фурна. Когато са готови, завиваме с бутер тесто, което сме изрязали в кръг с размера на тавата. Връщаме във фурната за още около 15 мин, или до готовност на тестото. Оставяме да се охлади мъничко и обръщаме сладкиша в подходяща чиния.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg