И второто предложение:
Ябълков сладкиш с бутер тесто
Необходими продукти:
400 гр бутер тесто
6 ябълки
100 гр масло
250 гр захар
Начин на приготвяне:
В касерола загрях маслото и изсипах захарта. Добавих около 60 мл вода и започнах да бъркам. Първо се разтопи захарта, след това започва да кипи и след около 10 мин на максимална степен започва да променя цвета си. Когато се получи красив карамелен цвят, изсипете в тавичка. Моята е с размер 26 см. Ябълките се белят, почистват се от семената и се режат на 6-8 парчета. Подреждаме ги върху поохладения карамел и печем до златисто в предварително загрята фурна. Когато са готови, завиваме с бутер тесто, което сме изрязали в кръг с размера на тавата. Връщаме във фурната за още около 15 мин, или до готовност на тестото. Оставяме да се охлади мъничко и обръщаме сладкиша в подходяща чиния.
Antonia
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Антоанета Ранчева
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?