Ред е на баницата. Разбира се всеки има негова изпитана рецепта, но аз лично за първи път я редих по този начин и много ни хареса. Днес все още е вкусна - една такава мекичка
БАНИЦА СЪС СИРЕНЕ
Необходими продукти:
• 1 пак. кори за баница
• 400 гр сирене
• 3/4 кофичка кис. мляко
• 5 яйца
• 1 ч.л. хлебна сода
• Масло и олио за намазване
Начин на приготвяне:
В купа се смесват 4 от яйцата, по-голямата част от кис.мляко с угасена сода вътре, натрошеното сирене и струйка олио. Взима се една кора, поръсва се с олио и малко от плънката. После втора – пак олио, плънка и така 4бр кори една върху друга. Всички те се завиват на руло и се подреждат в тава. Така се процедира с всички останали кори. Разрязва се на парчета. Разбива се яйцето с останалото мляко и се намазва баницата. Подреждат се парченца масло отгоре.
Пече се на загрята предваритело фурна на 180 градуса, без вентилатор за около 40 мин.
Antonia
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?