??? КОИ ЦВЕТЯ СА ЯДЛИВИ? ???

Използването на градинските цветя за украса на чинията е доста модерно напоследък, въпреки че има доста дълга история. В много от древните държави като Рим, Китай и Индия цветята са присъствали в кулинарното изкуство.

Използването на цветя за украса придобива голяма популярност и придават стил и изтънченост на поднесеното ястие. Само някои цветя се ядат обаче, при повечето от тях трябва да се използват само венчелистчетата.

Ето снимки на едни от най-разпространените ядливи цветя, които може да използвате в кухнята!

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg