Крамбъл с вишни

#фотоконкурс
#дамскикаприз
#кулинаренконкурс
#крамбълсвишни

За 3 порции:
500 гр. вишни
50 гр. кафява захар
3 суп.лъжици бяла кристална захар
ванилия
60 гр.бяло брашно
30 гр. фино смлени овесени ядки
50 гр. студено масло

Почистваме вишните от костилките.Ако нямате специален уред това става най-лесно с помощта на сламка, с която избутвате костилката.
Поръсваме почистените плодове с бялата захар и добавяме малко ванилия.

Характерно за крамбъла са хрупкавите маслени трохи.Приготвяме ги като смесваме маслото с брашното, овесените ядки и кафявата захар.Добре ги намачкваме с ръце, докато се получат "мокрите" трохи.Поръсваме трохите върху плодовете и печем до златисто.Можем да хапваме крамбъла топъл или охладен, поднесен с топка сладолед и свежа мента.
Този приятен и лесен летен десерт може да приготвите и с други плодове по избор.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg