Хрупкава коричка,пухкава средичка.Що е то? ?
"Селски хляб" ❤
Необходими продукти:
брашно - 500 г.
хладка вода - 310 г.
захар - 1 ч.л.
хималайска сол (типична за селската кухня ? ) - 1 щипка
суха мая - 1 пакетче
Пресейте брашното в купа и добавете към него солта.Направете кладенче в средата.
Смесете водата,маята и захарта и изчакайте да се активира.Започнете да добавяте на части към брашното и постепенно замесете тесто.Месете поне 5 мин.След това го "ударете" 50 пъти в плота/масата.Върнете го в купата,покрийте го и го оставете на топло за ~ 1 час (или до удвояване на обема).
Премесете още веднъж,оформете и прехвърлете в подходяща леко намазнена и набрашнена тава.Поръсете хляба с малко брашно и го оставете за още час (или до удвояване на обема) на топло.
Печете в предварително загрята на 180° фурна ~ 25 мин.